29 maj 2022
15:00

Referat: Vaksala SK 3 - Roslagsbro IF

Efter två spellediga helger åker vi till Uppsala för att möta serieledande Vaksala. Vi var beredda på en svår match mot ett duktigt och rutinerat lag.

Vi kommer ut lite försiktigt och låter Vaksala föra spelet under första kvarten. Dock utan att släppa till några farliga lägen. Vår backlinje ligger bra i positionerna. Planen är något ojämn vilket gör att vi väljer att spela enkelt och med lite längre bollar än normalt. Successivt flyttar vi upp spelet och börjar skapa målchanser. Efter halvtimmen spelade skapar vi matchens bästa chans då Hedda prickar ribban med ett långskott. Halvleken förblir dock mållös.

Vaksala startar andra halvlek bäst med ett par farliga lägen innan de gör 1-0 i 55:e minuten. Direkt efter målet återtar vi kommandot och bara minuter senare är Sofi ytterst nära att nicka in en hörna. Målvakten räddar på mållinjen. Resten av matchen blir en jakt på kvittering från vår sida. Vaksala är farliga i omställningar men vi fortsätter att skapa lägen. Med två minuter kvar kommer den stora chansen. På en hörna hamnar bollen hos våra spelare som från nära håll prickar målvakten. Vaksala reder ut stormen och vinner med 1-0.

Spelmässigt gör vi en klart godkänd insats och ett oavgjort resultat hade varit rättvist.